Prof. Dr. Csabai Márta 

Alkalmazott egészségpszichológiai és klinikai szakpszichológus, tanszékvezető egyetemi tanár a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetében. A hazai egészségpszichológia egyik meghatározó alakja, az Alkalmazott Egészségpszichológiai Szakpszichológus Szakképzés szakmai grémiumvezetője. Tíz évig dolgozott közvetlen betegágy mellett, az utóbbi években pedig szupervízorként vesz részt a betegellátásban. Közel három évtizede aktív szereplője a pszichológus- és orvosképzésnek. Oktatási, betegellátási, kommunikációs és egészségprevenciós programokat és módszereket fejlesztett. Számos szakkönyvet, tankönyvet írt és szerkesztett. A Gyógyító Nőkért Alapítvány alapítója. 
 

Profilja: egészségpszichológiai tanácsadás és terápia; krónikus betegek támogatása; szupervízió szakemberek számára; oktatás és ismeretterjesztés.

 

Péter Edit

Tanácsadó szakpszichológus krízistanácsadás specializációval,  pszichológia szakos középiskolai tanár, művészeti és tervezési szakmenedzser. Évekig   dolgozott szerkesztő-riporterként közszolgálati, ifjúsági és kulturális  televízióműsorokban. Pszichológusként kórházban, hospice osztályon és iskolapszichológusként szerzett tapasztalatokat.  Jelenleg személyes és online tanácsadást folytat azok számára, akik  életvezetési nehézségekkel, krízisekkel, elakadásokkal küzdenek. Képződött szomatopszichoterápiás módszerekben, jártas a pszichodinamikus módszerben, tánc- és mozgásterápiás csoportvezetői végzettséggel rendelkezik. Munkája során a pszichés és testi élmények egyaránt fókuszban vannak.
 

Profilja: életvezetési és krízis tanácsadás,  online ismeretterjesztő, pszichoedukációs programok, anyagok  fejlesztése

 

Dr. Papp-Zipernovszky Orsolya

Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus és magyar nyelv és irodalom szakos bölcsész, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének adjunktusa. Dolgozott krónikus pszichiátriai betegekkel közösségi pszichiátriai ellátásban, betegágy mellett szomatikus kórházi osztályokon, másfél éve pedig egy hospice-team szupervízióját végzi. Több, mint egy évtizede oktat pszichológus hallgatókat és segítő szakembereket a személyiség dinamikus megközelítéseiről, vizsgálati eljárásairól, az egészségviselkedésről és művészetpszichológiáról. Személyközpontú terapeuta módszerspecifikus képzettséggel rendelkezik, Bálint csoport-vezető, és pszichodráma asszisztens. A Gyógyító Nőkért Alapítvány kuratóriumi elnöke.
 

Profilja: egészségpszichológiai tanácsadás és terápia; krónikus betegek támogatása; szupervízió szakemberek számára; oktatás és ismeretterjesztés.

 

Ocsovszky Zsófia

Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus jelölt és coach. Gyászcsoportvezető és tranzakcióanalitikus tanulmányokat is folytatott. Jelenleg  a Városmajori Szív-és Érgyógyászati Klinikán dolgozik, korábban a Szent János Kórház Pszichiátriáján, az Országos Onkológiai Intézetben és a Heim Pál Gyermekkórházban töltött gyakorlatot. Önkéntesként a Budapesti Hospice Házban, valamint az Életvégi Tervezés Alapítványnál dolgozik. Részt vett  a Psychologia Hungarica folyóirat  szerkesztésében is.

Kutatásait pszichokardiológiai szakterületen, valamint a betegséggel való megküzdés, az életvégi ellátás és méltóság, egzisztenciális pszichológia, halálszemléletek, halálfélelem és szorongás, valamint gyászfeldolgozás területén végzi.

 

Dr. Csörsz Ilona

Klinikai szakpszichológus, a Debreceni Egyetem Pszichológiai Intézetének oktatója. Képzett analitikusan orientált pszichoterápiákban, relaxációs és imaginatív terápiákban. Közel két évtizede oktat az orvos-és pszichológusképzésben, és folytat pszichoterápiás tevékenységet magánrendelés keretei között.

Jártas az érzelmi coaching módszereiben és színházi szaknevelő tanulmányokat is folytatott.

 

Profilja: klinikai pszichológiai és egészségpszichológiai tanácsadás és terápia, oktatás, ismeretterjesztés, kommunikációfejlesztés, érzelmi coaching, stresszkezelés

 

Dr. Martos Tamás

Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének docense. Több mint egy évtizede oktatja a pszichológia szakos hallgatókat és tart felnőttképzéseket. Gyakorló pszichológusként pszichodráma csoportokat és tréningcsoportokat vezet. Egyéni pszichológiai tanácsadással valamint pár- és családterápiával is foglalkozik. Pszichodráma vezető és kiképző, képzett Williams Életkészségek Facilitátor. A pozitív pszichológiai megközelítés egyik magyarországi képviselője.

 

Profilja: életvezetési, párkapcsolati kérdések, motivációs és érzelmi elakadások, a testi és lelki egészség fejlesztése. Pszichodráma csoportok, tréningek. Oktatás és ismeretterjesztés.

 

Dr. Sallay Viola

Alkalmazott egészségpszichológiai szakpszichológus, a Szegedi Tudományegyetem Pszichológiai Intézetének adjunktusa. Több mint egy évtizede oktatja a pszichológia szakos hallgatókat és tart felnőttképzéseket. Gyakorló családterapeutaként pár- és családterápiát, valamint egyéni rendszerszemléletű terápiát folytat: kíséri a személyeket és családokat életük nehéz és felemelő fordulóin. Az integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció módszerét alkalmazva támogatja a kisgyermekes szülőket, a csecsemő illetve kisgyermek első éveiben előforduló szabályozási zavarok (evési-gyarapodási és alvási problémák, valamint sírósság) enyhítésében.

 

Profilja: egészségpszichológiai tanácsadás; pár- és családterápia; integrált szülő-csecsemő/kisgyermek konzultáció; egyéni rendszerszemléletű terápia; oktatás és ismeretterjesztés.